Hometuition

assalammualaikum and Hi 



setiap orang kalau nak capai something yang betul betul dia nak , mesti ada cara , ada usahakan ? this is what i were do right now . hihi (: study and keep studying . bukan sorang2 . kalau kau bagi aku buku , letak depan mta , memang taklah aku nak keep studying . its very hard job bagi aku . bila dah bincang dengan umi ayah , straight to the point aku describe untuk belajar dengan cousin aku yang pandai gila tuu . periksa besar mesti straight A's . berjaya je kat dunia ni . alhamdulillah . gila tak bangga ? aku pun nak juga jadi macam dia . buat parents happy kan ? lagi lagi bila dapat tahu aku ni dahlah pbs . next year tambah pmr pula tu ., mana taknya . kalau nak dikatakn stress tu memang wajib lah kan bagi setiap student . so , bagi aku untuk tangasi semua tu buat masa ni , aku nak start syllabus form 3 . hehe . bagi aku , subject yang killer sejarah , math especially , and sains . yang lain insyaALLAH aku bawa slow2 . but subject ni aku kena startting from awal dulu . hari ni dah start syllabus tu . first math , alhamdulillah dapat belajar benda baru . solving problem . daripada tak faham langsung , terus dapat buat dengan sendiri . tahu tak , salah satu soalan kak anis ("guru tusyen") suruh aku ketuk ketampi dua kali . segan tau . nasib baik maklang dengan paklang keluar . hikssss . takpe . belajar dari kesilapan . hehe . rehat 15 minit , belajar sejrah pula . alhamdulillah masuk for chapter 1 form 3 . dia terangkan , aku faham , aku catat . then aku cerita balik dekat dia . alhamdulillah , aku dapat faham . heee . im appreciate . harap dapat teruskan lagi pelajaran ni . wish me luck . insyaALLAH . bye .


No comments:

Post a Comment